Bebeğin doğumu gecikirse anne ne yapmalı?

Bebeklerini bir an önce kucaklarına almak isteyen annelerin doğumu zaman zaman gecikebilir. Herkes heyecanla beklerken bebek büyük bir keyif içinde annesinde karnında uyumayı sürdürür.

Her şeyden önce eğer doktor annenin ve bebeğin sağlığının yerinde olduğun tespit ettiyse endişe edecek birşey olmadığını bilmek gerekiyor. Annenin tek yapması gereken sakin kalmak ve beklemek. Tabii bu arada beklerken heyecanı ortadan kaldırmak için yapılacaklar da var.

1- Yemek yiyin:

Bebeğin doğumu geciktiyse, size güç verecek yiyecekler yemeyi ihmal etmeyin. Özellikle ananas yemeyi tercih edin. Taze ananas doğum sırasında ve doğum sonrasında gerekli olacak enzimleri vücudunuza depolamanızı sağlayacaktır. Ananas suyu aynı etkiyi yaratmaz.

2- Bulmaca çözün:

Dikkatinizi bebeğinizin doğumunun neden geciktiğinden uzaklaştırmak için özellikle akşamları sizi oyalayacak faaliyetler geliştirmelisiniz. Bunun için en iyi seçeneklerden birisi yapboz olacaktır. Bebeğinin doğumunu beklerken, birkaç haftada iki adet 1000, 2 adet 500 ve bir adet 1500 parçadan oluşan yapboz bitiren anneler olduğunu unutmayın.

3- Oturun ve dinlenin:

Hamileliğin son dönemlerinde annenin ayakları iyice şişecektir. Geciken doğumu beklerken ayakların daha da şişmesini önlemek için anne adayları mümkün olduğunca oturmalı ve dinlenmeli. Aksi taktirde, ayakların şişliği iki katına çıkabilir.

4- Aynada kendinize bakın:

Anne adaylarının özellikle hamileliklerinin üçüncü döneminde bebeğin büyümesi nedeniyle doğum izleri artabilir. Üstelik bebeğin doğumunun gecikmesi bu doğum izlerinin artmasına da neden olabilir. Aynada doğum izlerinin artıp artmadığını kontrol edin ve doğal yağlarla masaj yapmaktan asla vazgeçmeyin.

5- Yürüyün:

Yürümek, vücudunuzu doğuma hazırlayacaktır. Ancak tabii ki bunu kimse garanti edemiyor. Yürümenin geciken doğum nedeniyle annenin artan endişesini yatıştıracağını kesin olarak söylemek mümkün. Ama unutmayın, kendinizi aşırı yormamalısınız.

6- Panik yapmayın:

Bebeğin doğumunun gecikmesi annenin zaman zaman panik atak geçirmesine de neden olabilir. Anne sanki bebeğinin hep karnında kalacağını düşünebilir. Ancak asla panik yapılmamalı. Hiçbir bebek sonsuza kadar annesinin karnında kalmayacaktır.

7- Yatarken mümkün olduğunca yön değiştirin:

Anne adayının iyice büyüyen vücudu gece uyumayı da zorlaştıracaktır. Gece uyuşan bir el ya da ayakla uyanabilirsiniz. O nedenle mümkün olduğunca yattığınız yönü değiştirmeye çalışın. Ancak yatarken yön değiştirmek de acı verebilir. O zaman da uyuşan elinizi hafifçe sallamaya ve üzerinize yattığınız ayağınızı esnetmeye çalışın. Eğer hala acı hissediyorsanız o halde yön değiştirmeniz gerekecektir. İşte o anda eşinizden yardım istemekten asla çekinmeyin.

8- “Hayır” demeye alışın:

Bebeğinizin doğumunun gecikmesi nedeniyle aile üyelerinden ve yakın arkadaşlarınızda günde yüzlerce telefon alabilirsiniz. Herkes merakla bebeğin gelip gelmediğini soracaktır. O nedenle bu gelen telefonlara “hayır” demeye alışın.

Bebeğinizin doğumu geciktiğinde en önemli yapmanız gereken şey ise, doktorunuzla sürekli olarak irtibat halinde olmak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir