32. Hafta Gebelik

Bebeğiniz size kavuşacağı günü heyecanla bekliyor! Hareketlerinden heyecanını hissedebilirsiniz. 🙂

32. hafta hamilelik ile ilgili size harika bir yazı hazırladık. ? Şimdiden tüm anne adaylarına keyifli okumalar diliyoruz.

Bebekte Görülen Değişiklikler – 32. Hafta Hamilelik

Bebeğinizin ağırlığı 1800 gramı bulabilir ve boyu yaklaşık 42 cm! 32. haftada bebek yalnızca büyümesi beklenen bebektir, organlarının gelişmesi beklenmez.

Peki bu haftada bebeğinizde neler olur?

  • Bebeğinizin beyinsel ve sinirsel yapısı gelişmektedir. Bu nedenle bu dönemde özellikle süt ve süt ürünleri, badem, ceviz gibi yiyecekler yemeye özen gösterin.
  • Bu haftada bebeğinizin bağışıklık sistemi de oluşmaya başladı, enfeksiyonlarla savaşabilir durumda.
  • Dışarıdan gelen sesleri net olarak duyabilir. Onunla konuşabilirsiniz. ?
  • Cilt rengi kırmızdan pembeye dönmeye başlamıştır.

Anneye Sağlık Önerileri – 32. Hafta Hamilelik

Bu dönemde vücutta ödem ve şişlikler artabilir. Özellikle çalışan anne adaylarında gün sonunda görülen, bileklerden başlayan ve baldırlara doğru artan şişliklerin nedeni, büyüyen rahmin toplar damarlara yaptığı baskıdır. Dinlendikçe bu şişlikler azalacaktır. Dinlenilmesine rağmen geçmeyen ödem için doktorunuza başvurmanız gerekmektedir.

Vajinal akıntıdaki artış, eğer kaşıntı ve koku yoksa sizi endişelendirmesin. Günlük ped kullanmanızda sakınca yoktur. Kaşıntı oluyorsa veya kokulu ve kanlı akıntı yaşıyorsanız, tedavi edilmesi gerekebilir.

Göbek deliğiniz bu haftalarda dışarıya doğru çıkmaya başlar. Endişelenmenize gerek yok, bebeğinizin büyümesiyle birlikte oluşan bir görüntüdür ve doğumdan sonra eski haline dönecektir.

Anneye Beslenme Önerileri – 32. Hafta Hamilelik

Son aylardaki kabızlık problemi için en etkili besinlerden biri, probiyotik ve çok iyi bir kalsiyum kaynağı olan yoğurt! Probiyotik kullanımı bağırsak sağlığı için çok önemlidir. Ana ve ara öğünlerinizde yoğurt tüketmeye çalışın.

Doğuma İznine Kaçıncı Haftada Çıkılır?– 32. Hafta Hamilelik

32. hafta genellikle çalışan anne adaylarının izne ayrılma haftasıdır. Eğer her şey yolunda ise, bu dönemi çalışarak da geçirmek isteyebilirsiniz. Çalışmak isterseniz, 32. haftada çalışabilir raporualmanız gerekmektedir.

Bebek Ne Zaman Doğum Pozisyonu Alır?– 32. Hafta Hamilelik

Bebekler 32. haftadan sonra yavaş yavaş doğum pozisyonu almaya başlar. Bilhassa ilk gebeliklerde başını pelvis dediğimiz kemik yapının içerisine yönlendirecek ve normal doğuma aday olduğunu belli edecektir.

Hamilelikte Haftada Ne Kadar Kilo Alınır? – 32. Hafta Hamilelik

Anne adaylarının haftada yarım kilo alması normal olarak karşılanır. Eğer haftada yarım kilodan çok fazla alınıyorsa, doktora başvurulmalıdır.

hamilelik
Bunu biliyor musunuz: Bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılamak için kan oranınız arttı! – 32. Hafta Hamilelik

Hamileliğin 32. Haftasıyla birlikte, annelerin bebeklerinin ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için vücutlarındaki kan oranı %40-50 oranında artar. Ne kadar mucizevi değil mi?

Anneye Alışveriş Önerileri – 32. Hafta Hamilelik

Bu dönemde, bebeğinizi rahat ettirecek kıyafetlere ve iç çamaşırlara ihtiyaç duyacaksınız. Bel bölgesi lastikli ve size özel tasarlanmış olan hamile iç çamaşırı ve hamile kıyafetlerini tercih edebilirsiniz.

Artık ağırlık merkeziniz daha çok beliniz oldu. Bu nedenle bel ağrıları yaşayabilirsiniz. Bel destek yastıkları size yardımcı olacaktır.

Bebeğinizden Not:

Anneciğim, 32. haftamızdan merhaba!

Tam tamına 10 kez hareket ettim bugün! Bu da oldukça normal, eğer az olsaydı doktorumuza gitmemiz gerekebilirdi. Bugün hastaneye gideceğiz ve hangi hastanede doğum yapacağımıza bakacağız. Hastaneye gitmişken ise, acil girişin yerini öğrenmeyi unutmayacağız. 32. haftamızda en çok annemle birlikte doğuma hazırlanmayı sevdim. Sevgili ailem, peki ya siz en çok neyi sevdiniz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir