Hamilelik korkuları

Hamilelik hassas bir dönemdir ve her anne adayı bu dönemi sakin ve sorunsuz geçirmek ister. Ne var ki kafasındaki bir çok endişeye engel olamaz… Bir Kaçı şöyle..

1. Bebeğimde herhangi bir genetik anormallik olurmu?

Bebeğinizin herhangi bir genetik anormallik ile doğma olasılığı yaklaşık% 4’tür. gebeliğinizin ilk aylarında yapılan testler artık olabilicek bir çok hastalığı gösteriyor.

2. Stres bebeğe zarar verebilir mi?

Hormonlar, yorgunluk, ek endişelerle büyük yaşam değişiklikleri, hamileliğin her kadının hayatında son derece stresli bir zaman olmasına neden olur. Stres yükü gereksizdir, çünkü prensipte bebeğe zarar vermez, özellikle belirli bir düzeyde stresle yaşıyorsanız, işyerinizde onunla tanışık ve alışkınsınız. Bebek, ailede istihdam kaybı veya ölüm gibi aşırı stresli olaylardan etkilenebilir. Hamilelikten önce hazırlayabileceğiniz stresli durumlarla baş etmenin daha zor olduğunu biliyorsanız, rahatlamanıza ve daha kolay nefes almanıza yardımcı olabilecek bazı aktiviteleri deneyin.

3. Doğru besleniyormuyum?

Hamilelik sırasında sorumluluk ağırlığı, neredeyse her lokma hakkında takıntılı düşünmeye başlamamıza neden olabilir. İnternette, önümüzdeki yiyeceğin bize zarar verip vermeyeceğini sürekli olarak merak etmemizi sağlayan potansiyel olarak tehlikeli gıdaların daha büyük listelerini bulabiliriz. ve doktorumuza sık sık sorabiliriz hatta o size 9 aylık bir beslenme listesi vermiştir bile  ama unutmayın ki anneniz muhtemelen bugün verilen tüm talimatları takip etmedi veya internette araştırmadı 

4. Düşük yaparmıyım ?

Her hamile kadın düşük yapma olasılığı hakkında endişelenir. Bunun gerçekleşme şansı son derece düşüktür.

35 yaşın altındaki kadınlarda düşük yapma olasılığı% 10-20’dir, 35 ila 39 yaş arasındaki kadınlarda% 18 civarındadır, 40 yaşın üzerindeki kadınlarda önemli ölçüde artarak% 34’e yükselir. 6. veya 7. haftada ultrasonda bir kalp atışı gördüğünüzde, düşük yapma şansı% 5’ten azdır, 35 yaşın altındaki kadınlar için bu risk diğer yaş gruplarına göre önemli ölçüde düşüktür.

5. Sabah bulantısı bebek gelişimini olumsuz etkiler mi?

Daha önce duymuş olmalısınız – hamilelikte iki kişilik yemek yersiniz . Muhtemelen endişeleniyorsunuz ve düzenli sabah bulantılarınız olduğunda endişeleniorsunuz..Neyse ki bebekler ihtiyaç duydukları her şeyi sizden temin etmede çok marifetliler. Çok zayıf ve susuz değilseniz, muhtemelen endişelenmenize hiç gerek yok.  Sabah bulantısı genellikle bebeğin kilo almaya başladığı zamana denk gelen ve daha hızlı bir büyüme sürecine giren gebeliğin 16. haftasından sonra kaybolacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir