çocuklarda öfke nöbeti

Çocuklarda Öfke Nöbeti Kontrolü

Ebeveynler olarak işimiz, çocuklarımızın agresif oldugunda, öfke nöbeti geçirdiğinde onlara destek olmak. Ve her zamanki gibi, çözüm yolu öncelikle biraz sabır!

Öfke nöbetleri büyümenin sadece temel bir parçası ve mümkün olduğunca doğal bir şekilde ele alınmalı, sizlere çocuğunuzun öfke nöbetlerini yönetmenize yardımcı olacak birkaç önerimiz var…

Nasıl tepki verilmeli?

Öfke nöbetine tepki vermenin en iyi yolu, sakin kalmak, çocuğunuzun davranışlarına tepkisiz kalmak rahatlamalarına izin vermektir. Ağlıyorsa izin verin ağlasın ve rahatlasın…

Çocuğunuzun neden öfke nöbeti geçirdiğini anlamaya çalışın

Öncelikle çocuğunuzun neden öfke nöbeti geçirdiğini anlamaya çalışın ve duruma onun gözünden bakmayı deneyin. Örneğin parka gittiniz eve dönmek istemiyor ve çok aşırı tepkiler veriyor, çünkü orada çok eğleniyor burada sizin sakin kalıp neden artık eve gitmeniz gerektiğini anlatmak olmalı…

Çocuklar Açlık ve Duygularını Aynı Anda Yönetemez

Çocuklar açlık ve duyguları aynı anda yönetemezler , bu yüzden bazen öfke nöbetleri meydana gelir. Karınlarını doyurmak ortadan kaldırmasa bile öfkelerini hafifletir.

Çocuklar yemek yerine abur cubur yemeyi çok seviyorlar hangimiz sevmiyoruzki 🙂 ona kızmak ve istediğini ona vermemek yerine nedenini anlatın…Bende çok seviyorum ancak bunlardan çok fazla yemek senin sağlığına bu bu bu zararları verebilir, bunun için bende senin yediğin kadar yiyorum demek onu biraz sakinleştiecektir.

Taleplerini göz ardı ettiğimizde veya çocukları en sevdikleri şeylerden maruz bıraktığımızda ve onların zevkini reddettiğimizde, öfke nöbetleri takip eder. Önceden planlama yaptıktan sonra bile, öfke nöbetleri takip ederse, anlaşma yoluyla ele alınmalıdır. Erken yaşta anlaşma yolu, çocuklara öfke yerine iletişimin iyi bir çıkış yolu olduğunu öğretiyor.

Örneğin çizgi film izlemekten büyük keyif alıyorlar doğru şekilde planlama yapmak çok önemli ‘hayır izleyemezssin çünkü yasak’ demek yerine tabiki izleyebilirsin ancak önce bunları yapmalıyız çünkü diye devam etmek onun sizi kolay anlamasını ve planlı olmayı öğrenmesine yardımcı olacaktır.

Asla Yapmayın

Halka açık yerlerde yanlış davranmanın kabul edilemez olduğunu hatırlatmak önemlidir, ancak çocuğu azarlamak veya utandırmamak da çok önemli.. Böyle bir yerde öfke nöbeti geçiriyorsa çocuğunuzla göz teması kurmaya deneyin ve davranışlarını beğenmediğinizi anlamasını sağlamaya çalışın. Daha sonra evde, yaptığı uygunsuz davranışların ciddiyetinden bahsedin.

TÜM BUNLARI YAPARKEN ONLARLA AYNI SEVİYEDE VE GÖZ TEMASI KURMAYI UNUTMAYIN…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir