Bebek Günlüğü Nasıl Tutulur?

Bebeğinizle birlikte ilk saç kesimi, ilk adım, ilk defa anne demesi gibi nice eşsiz ana şahit olacaksınız. Zaman geçtikçe bunlar yüzünüzü gülümseten birer hatıraya dönüşecek.

Bebeğiniz büyüdükçe yaşadığınız bu sevgi dolu anlar çoğalacak ve bunları kalbinizde hissetseniz de aklınızda tutmak zorlaşabilecek. Bebeğinizin ailenize verdiği neşeyi ölümsüz kılmak ve yaşadığınız duyguları bebeğinize de aktarabilmek için harika bir yol var: Bebek günlüğü tutmak

Ne Zaman Bebek Günlüğü Tutulmaya Başlanır?

Dilerseniz bebeğinizin müjdesini aldığınız günden itibaren bebek günlüğü tutabilir, dilerseniz de bebeğinizi kucağınıza aldıktan sonra ilk notlarınızı günlüğe düşmeye başlayabilirsiniz. Unutmayın ki yazacağınız her bir anı, bebeğinizin çocukluğuna ya da yetişkinliğine gönderdiğiniz bir mektup gibi olacak.

Hamilelik Döneminde Günlük Tutmak

Hamile olduğunuzu öğrendiğiniz andan itibaren onun gelişimini ve bunlarla ilgili hissettiklerinizi yazarak bebeğinize unutulmaz bir hediye hazırlayabilirsiniz. Hamilelik döneminde tutacağınız günlük, çocuğunuz ebeveynlik serüveni yaşayacağı zaman ona duygusal destek verebilir. Hamilelik döneminde tutacağınız bebek günlüğüne şu özel anları not düşebilirsiniz:

  • Bebeğinizin müjdesini aldığınız gün neler hissettiğinizi yazabilirsiniz.
  • İlk ultrason fotoğrafını günlüğünüzün sayfasına yapıştırabilirsiniz.
  • Hamilelik döneminde canınızın çektiği yiyeceklerin listesini ve o yiyecekleri bulma maceranızı yazabilirsiniz. Bu keyifli maceranızda merak ettiğiniz soruların cevabına ulaşmak için “Hamilelikte Aşerme ile İlgili 9 Yararlı Bilgi” başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz. 
  • İsmine karar verme heyecanınızı not edebilirsiniz.
  • “Hoş geldin bebek” kutlamanızı anlatabilirsiniz. Bebeğiniz doğmadan önce aileniz ve sevdiklerinizle birlikte yapabileceğiniz hoş geldin bebek davetini nasıl hazırlayacağınızı öğrenmek için “Karnı Burnunda Partisi” başlıklı içeriğimizi okuyabilirsiniz. 

Doğumdan Sonra Bebek Günlüğü Tutmak

Bebeğinizin ay ay gelişimini ve size yaşattığı duyguları kaydedebileceğiniz bebek günlüğünde yer verebileceğiniz anılardan bazıları şöyle:

  • Bebeğinizi kucağınıza aldığınız ilk anda neler hissettiğinizi kaleme alabilirsiniz.
  • Ayak izini, anne bebek doğum kol bandını ve ilk fotoğrafını sayfalara yapıştırabilirsiniz.
  • Bebeğinizle geçirdiğiniz ilk gece heyecanını not edebilirsiniz.
  • Bebeğinizle aranızda bağ kurulma aşamalarını anlatabilirsiniz.
  • İlk el sallama, öpücük verme, adım atma ya da oturma gibi bebeğinizin motor gelişiminde önemli olan süreçleri aktarabilirsiniz.
  • Bebeğinize kendisi ile ilgili hissettiklerinizi anlatan mektuplar yazabilirsiniz. 

Bebek günlüğü tutmak, mutluluk verici anları ölümsüzleştirmenin yanı sıra kimi zaman da duygularınızı ifade etmenize yardımcı olabilir. Çünkü bebeğinizle birlikte yeni alışkanlıklar edinirken kimi zaman zorlandığınızı hissedebilirsiniz. Böyle zamanlarda duygularınızı çevrenizdeki insanlarla paylaşmanız, rahatlamanıza yardımcı olabilir. Düşüncelerinizi sözlü olarak ifade etmek istemediğiniz zaman ise bebek günlüğüne yazarak bu süreci daha rahat geçirebilirsiniz.

Bebek günlüğüne yazdığınız hatıralara bir süre sonra geri döndüğünüz zaman, bebeğinizin gelişim süreci ile birlikte zorluklar karşısında daha dirençli hale geldiğinizi fark edebilirsiniz. Bu sayede ebeveynlik macerasında yalnız olmadığınızı ve bebeğiniz gelişim aşamalarını tamamladıkça yorgunluktan geriye kalan tek şeyin mutluluk olduğunu fark edeceksiniz. 

Kaynak: Bizanneyiz.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir