Yumurta Toplama İşlemlemi Nedir Nasıl Yapılır ?

Günümüz modern yaşamında kadınlar için ortalama evlilik yaşı geçmişe oranla daha yüksek seyrediyor. Eğitim ve kariyer alanlarında ilerlemek isteği bu durumun sebeplerinden biri. Diğer yandan da çocuk sahibi olma şansını belirleyen en önemli kriter kadın yaşı

Yumurta toplama günü yapılması / yumurta toplama öncesi dikkat edilmesi gerekenler:

Yumurta toplama günü işlem saatinden 1 saat kadar önce hastanede olunuz, Aynı gün erkekten Sperm örneği alınacaktır. Bu nedenle spermlerin iyi kalitede olması için 2-7 günlük bir cinsel perhis olması tercih edilir. Bu süreye dikkat ediniz. Sperm örneği özel bir odada alınacaktır. Sperm verme esnasında  sabun jel kullanmayınız. Yumurta toplama işlemi günü aç ve susuz olmanız gerekir. 6-8 saat aç susuz olmanız gerekmektedir. Yumurta toplama ve Sperm örneği vermeniz için  merkez sizden hepatit ve hiv testleri ister. Bunların yakın  tarihli olması gerekir.

Yumurta toplama günü Yumurta toplama  zamanı, dönemi,  ne zaman yapılır?

Yumurtaların olgunlaştığı ultrason ölçümü ve kan testleri ile teyit edilir. Hazır ise ovitrelle iğnesinden 2 gün sonra  36. Saatte yumurta toplama yapılır. 

Yumurta Toplama nasıl yapılır nasıl olur?

Yumurta toplama işlemi ovitrelle gibi yumurta olgunlaştırıcı iğne yapıldıktan belli bir saat sonra yapılmalıdır. Bu süre çoğu zaman 36 saattir. Hastaya göre 34-35 saat olarakta belirlenebilir. İşlem yumurta sayısına göre lokal anestezi ile ya da uyutularak yapılır. Yumurta toplama işlemi steril koşullarda yapılır.

Yumurta toplama anestezi ? Lokal anestezi ? hangisi daha uygun

Yumurta sayısına ve yumurtaların yerleşim yerine göre hastanın özellikleri dikkate alınarak yumurta toplama işleminin anestezi ile mi lokal anestezi ile mi olacağına karar verilir. Yumurta toplama işlemi biraz ağrılıdır. Ağrı eşiğiniz düşükse, stressli panik bir yapınız var ise genel anestezi ile yumurta toplama işlemi yapılması daha iyidir. Az sayıda ve tek yumurtalıkta yumurta var ise yumurta toplama işlemi lokal anestezi ile yapılabilir. Çok sayıda yumurta var ise yumurtalık kistiniz var ise yumurtalıklara ulaşmak zor ise kilolu iseniz genel anestezi ile yumurta toplama yapılırsa sizin için daha konforlu olur.

Yumurta toplama ağrı yapar mı?

Yumurta toplama sonrası ağrı olması normaldir. Minoset, parol tarzı ağrı kesiciler 8 saatte bir tok alınabilir. İlaçları almadan doktorunuza danışınız.Çok şiddetli ağrı bulantı kusma soğuk terleme bilinç kaybı varsa mutlaka doktorunuza bilgi veriniz.

Yumurta toplama ne kadar sürer?

Yaklaşık 20-30 dakika sürer. Yumurta toplama süresi yumurta sayısına göre değişir.Yumurta toplama sonrası lekelenme kanama ,Yumurta toplama sonrası 1 ped kadar kanama akıntı lekelenme olabilir .Yumurta toplama sonrası yoğun ve açık kırmızı kanama varsa 3-4 ped ve daha fazla mutlaka doktora başvurunuz.

Yumurta toplama sonrası cinsel ilişki

Bİrkaç gün sonra transfer işlemi olacağı ve yumurta toplama işlemi sonrası kasık ağrısı olabileceği için yumurta toplama sonrası cinsel ilişki önerilmez.

Yumurta toplama günü sperm

Sperm kalitesi de tüp bebek başarısı için önemlidir. Sperm sayısı ve kalitesini yükseltmek için doktorunuz birkaç ay önceden bitkisel tedavi / ilaç tedavisi önermiş olabilir. Yumurta toplama günü 2-7 günlük cinsel perhis olması tercih edilir. Bu yumurta toplama günü sperm kalitesi için önemlidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir