Hamileliğin (Gebeliğin) İlk Haftalarında Hissedilenler

Hamileliğin ilk haftasında teknik olarak henüz hamilelik başlamamış olsa da vücut, bebek için gerekli ortamı titizlikle hazırlamaya başlar. Östrojen ve progesteron hormonlarının düzeyindeki artış rahim duvarının hamilelik için hazırlanmasını teşvik eder.

Bir sonraki haftanın sonunda yumurtlama gerçekleşeceği için adet kanamasının bitmesinin hemen ardından hızlı bir şekilde endometrium yeterli kalınlığa ulaşacaktır.

Düzenli adet gören kadınlar için bu haftada döllenmenin gerçekleşme olasılığı çok düşüktür. Fakat çeşitli nedenlerle adet düzensizlikleri meydana gelebileceğinden yumurtlamanın tam zamanı bilinemez, bu nedenle menstruasyonun herhangi bir döneminde döllenmenin oluşma ihtimalinin söz konusu olduğu bilinmelidir. Sperm hücreleri kadının üreme kanalları içerisinde 5 güne kadar canlılığını sürdürebildiğinden yumurtlamadan birkaç gün öncesinden itibaren doğurganlık süreci başlar.

Bu süreç ile birlikte kadında cinsel istek artışı, vücut ısısında ve vajinal akıntının miktarında artış, göğüslerde dolgunlaşma gibi belirtiler annede yaşananlar arasındadır. Hamilelik ve sonrasında yaşanan annelik dönemi pek çok kadın için yeni bir hayatın başlangıcı anlamına gelmektedir. Kişi artık düzenli sağlık taramalarına da önem vermeyebaşlayabilir. Check up ne demek diye düşünen kişilerin alacağı en açık yanıt bireyin annelik dönemini de kapsamak üzere yaşantısında özellikle ilerleyen yaşlarda yaşayabilecekleri tüm sağlık sorunları için etkili taramalar oluşturmasıdır. Hamilelik süreci düzenli sağlık taramalarıyla birleştiğinde çok daha kolay geçebilir. 

Yüzde Yüz Hamilelik (Gebelik) Belirtileri Nelerdir?

Hamilelik belirtileri kişiden kişiye değişebilir ve her kadında aynı şekilde görülmeyebilir. Yüzde yüz kesin bir belirti bulunmamaktadır. Ancak adet gecikmesi, mide bulantısı, meme hassasiyeti, yorgunluk gibi belirtiler hamileliğin düşünülmesine neden olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir