34. Hafta Gebelik

Bebeğiniz hızla büyüyor! Bu haftalarda ultrasonda doğacağı haline en benzer görüntüleri görebilirsiniz.

34. hafta hamilelik ile ilgili size harika bir yazı hazırladık. ? Şimdiden tüm anne adaylarına keyifli okumalar diliyoruz.

Bebekte Görülen Değişiklikler – 34. Hafta Hamilelik

Bebeğinizin ağırlığı 2200 gramı bulabilir ve boyu yaklaşık 44 cm!

34 haftalık doğan bebek, kuveze gerek kalmadan yaşayabilir.

Peki bu haftada bebeğinizde neler olur?

  • Bebeğinizin sinir sistemi tamamlanmak üzeredir.
  • Vücudunu kaplayan tüylerin hemen hemen çoğu dökülmüştür.
  • Erkek bebeklerin testisleri ultrasonda gözükmeye başlar.
  • Kafatası biraz öne doğru şekillenir, bu durum sizi endişelendirmesin, doğumda rahatlık sağlamak için bu şekilde gelişmektedir. ?

Anneye Sağlık Önerileri – 34. Hafta Hamilelik

Haftalık 500 gr kilo artışı normaldir. 36 gebelik haftasından sonra ise kilo almanız durabilir ve bazen kilo kaybı dahi olabilir. Bunun nedeni plasentanın yaşlanmaya başlamasıyla, plasenta hormonlarının etkisinin azalmasıdır.

Hamilelikte bedenin genişlemesi özellikle karın, kalça ve basenlerde yağ artışı ile gözlemlenir. İlk 3 ayda öncelikle tercih edilen enerji kaynağı şeker iken, ikinci ve üçüncü ayda meydana gelen hormonal ve metabolik değişimlerle yağ da enerji kaynağı olarak kullanılır. Bu dönemde enerji tüketiminin artmasıyla yağ birikimi nispeten azalacağından, düzenli egzersiz yapmanız vücudunuzun şekli açısından önemlidir.

Anneye Beslenme Önerileri – 34. Hafta Hamilelik

Bu dönemde sebzeler, çiğ ve pişmiş olarak her gün tüketilmesi gereken besinlerin başında gelir. Sebzeleri mevsimine uygun tüketmek çok önemlidir. Yanlış pişirme yöntemi ile oluşacak vitamin, mineral kayıplarına dikkat edilmelidir.

gebelikte spor
Hamileyken Spor Nasıl Yapılmalıdır?- 34. Hafta Hamilelik

Egzersiz yapmanız önemlidir ama hormonların etkisiyle artan vücut sıcaklığının yanında, egzersizle birlikte meydana gelen sıcaklık artışı ve terleme, sıvı kaybınızı arttıracaktır. Bu nedenle egzersiz esnasında ve sonrasında bol sıvı tüketin. Vücudunuzun nefes almasını sağlayan rahat  kıyafetler giyin. Sıcak havalarda mümkün olduğunca egzersiz yapmaktan kaçının. Güneş altında mutlaka güneş gözlüğü kullanın.

 

Hamileyim, bebeğimin hareketlerini nasıl hissederim?- 34. Hafta Hamilelik

Anne rahminde bebek hareketleri belirli periyotlarda olur, bu yüzden her zaman hissetmeniz mümkün değildir.

Bebeklerin anne rahminde çoğunlukla uykuda zaman geçirdiklerini unutmayın. Eğer bebek hareketlerini hissetmediğinizi veya bu hareketlerin azaldığını düşünüyorsanız, bir bardak meyve suyu içtikten sonra sol yanınıza yatıp dinlenin. Müziğin veya televizyonun sesini arttırın. Bebeğiniz büyük bir ihtimalle tepki verecektir. Bu denemelere rağmen hareket hissetmiyorsanız, doktorunuzla irtibata geçmelisiniz.

 

bebek dönencesi 

Anneye Alışveriş Önerileri – 34. Hafta Hamilelik

Bu hafta bebeğinize dair ihtiyaç listesini mutlaka çıkarmanız gerekiyor. Örneğin, bebek banyo setini aldınız mı? Bebek arabasını aldınız mı? Onun için bir ana kucağınız var mı? Odası hazır mı? Özellikle hamileliğinizin ağırlaşmasıyla bunları seçmekte zorlanabilirsiniz.

Tavsiyemiz bu haftadan itibaren tüm hazırlıklarınızı tamamlamanız.

Bebeğinizden Not:

Anneciğim, 34. haftamızdan merhaba!

Son 3 ayımız kaldı… Geri sayım başladı! Nasıl heyecanlı değil mi anneciğim? Annem benim için hastane çantası hazırlamaya başladı ve içerisine ihtiyacımız olan her şeyi koydu. 34. Haftamızda en çok annemle birlikte doğum çantamızı hazırlamayı sevdim. Sevgili ailem, peki ya siz en çok neyi sevdiniz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir